Styrelse: WoCo kunne have tørret milliontab af på DR

Hvis fonden Wonderful Copenhagen var løbet fra regningen efter Grand Prix-skandalen i 2014 frem for at svare enhver sit, så ville tabet af renommé have ramt DR og ikke WoCo.t

Hvis fonden Wonderful Copenhagen var løbet fra regningen efter Grand Prix-skandalen i 2014 frem for at svare enhver sit, så ville tabet af renommé have ramt DR og ikke WoCo.t (Foto: Keld Navntoft) Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den tidligere ledelse i fonden Wonderful Copenhagen (WoCo) har gang på gang fastslået, at WoCo som offentligt støttet fond ikke kunne tillade sig at lade det datterselskab gå konkurs, som havde stået for Grand Prix’et i 2014 i København. Og derfor dækkede WoCo det underskud på 46 mio. kr., som opstod ovenpå skandalen om Eurovision Song Contest, da budgettet løb løbsk.

Erhvervstyrelsen holder WoCos tidligere ledelse ansvarlig for fadæsen og mener, at WoCo frem for at dække hele datterselskabets underskud kunne have nøjes med at betale de private kreditorer, som kun udgjorde en mindre del af af miliongælden oven på Grand Prix’et. Den løsning ville så have den konsekvens, at DR måtte afskrive sit tilgodehavende hos WoCos datterselskab, som stod for Grand Prix’et, skriver styrelsen i en foreløbig afgørelse om ledelsens erstatningsansvar efter Grand Prix-skandalen.

»En ... mulighed kunne være, at fonden betalte de private kreditorer i Projektselskabet (datterselskabet bag grand prix’et, red.), som alene stod for en mindre del af de samlede gældsforpligtelser, og at DR som ansvarlig for selve afviklingen af ESC2014 (European Cong Contest 2014, red.) måtte afskrive sit fulde tilgodehavende i Projektselskabet,« skriver Erhvervsstyrelsen.

Renommétab

Den tidligere WoCo-ledelse har argumenteret med, at man ikke brød sig om at lægge navn til at lade datterselskabet gå konkurs og efterlade en stribe kreditorer uden betaling for deres ydelser. Men her tænker Erhvervsstyrelsen anderledes fiffigt:

»Det må ... antages, at et eventuelt renommétab ved Projektselskabets konkurs i højere grad vil ramme DR, der som ansvarlig arrangør for ESC2014 er den institution, som offentligheden forbinder med ESC2014. Endvidere var det i hovedsagen DR og ikke private kreditorer, der havde udækket tilgodehavende i Projektselskabet,« skriver styrelsen.

DR har ingen kommentarer til Erhervstyrelsens bemærkninger.