Storbank forventer pres på Novo-rivals diabetesforretning

Den amerikanske storbank JPMorgan ser fortsat risiko for, at Sanofi ikke vil leve op til markedets forventninger til indtjeningen i 2016/17.

Den amerikanske storbank JPMorgan ser fortsat risiko for, at Sanofi ikke vil leve op til markedets forventninger til indtjeningen i 2016/17. Fold sammen
Læs mere
Foto: ROBERT PRATTA
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Vi tester oplæsning. Fortæl os, hvad du synes her

Årsagen er blandt andet, at Novo Nordisks nye diabetesprodukter, det langtidsvirkende insulin Tresiba og kombinationsproduktet Xultophy kan sætte det franske medicinalselskab under pres.

- Risikoen kommer fra presset på diabetesforretningen, som vi venter vil intensivere som følge af Novos amerikanske godkendelse af Tresiba og Sanofis Lixilan-data, der viser en dårligere profil sammenlignet med Novos Xultophy, lyder JPMorgans vurdering i et notat.

Banken venter en vækst i Sanofis indtjening per aktie på 5 pct. i årene 2015-2020, mens estimatet for sektoren som helhed er en vækst på 8 pct. JPMorgans anbefaling af Sanofi er uændret "undervægt".

Novo har genindsendt registreringsansøgning for Tresiba på det amerikanske marked, og venter en tilbagemelding fra de amerikanske myndigheder omkring 1. oktober.

Godkendes Tresiba kan en registreringsansøgning for Xultophy komme på tale nogenlunde samtidig med Sanofis konkurrerende produkt, Lixilan, der ventes i løbet af fjerde kvartal