Stilladsfirmaer mistænkes for hemmelige prisaftaler

Mistanke om karteller med hemmelige prisaftaler hænger over stilladsbranchen.

Foto: Torkil Adsersen. Fire-fem stilladsvirksomheder skal i forbindelse med udbudsrunder have aftalt indbyrdes, hvem der skal have opgaven. Så gives næsten samme bud fra firmaerne på nær et, som byder under de andre og dermed får opgaven.
Læs mere
Fold sammen

Der er noget råddent i stilladsbranchen. Sådan lyder anklagen fra flere kilder i branchen, som udpeger en håndfuld virksomheder, de mener aftaler priserne imellem sig og dermed opererer som kartel, skriver Jyllands-Posten.

Fire-fem stilladsvirksomheder skal i forbindelse med udbudsrunder have aftalt indbyrdes, hvem der skal have opgaven. Så gives næsten samme bud fra firmaerne på nær et, som byder under de andre og dermed får opgaven.

Ifølge konkurrencestyrelsen har der tidligere været mistanke rettet mod branchen, men det har ikke været muligt at bevise lovovertrædelser.

- Vi er bekendt med, at der er problemer på det her marked, og der er tilgået os forskellige oplysninger, men ingen af dem har givet os noget så konkret, at vi kan gøre noget ved det, siger kontorchef Peter Langkjær til avisen.

Det billede kan de dog ikke genkende hos stilladssektionen under Dansk Byggeri, hvor Kurt Bo Jensen er formand. Han er desuden direktør i firmaet Herlev Stilladser.

- Tværtimod kan vi dokumentere en enorm priskonkurrence, og vores priser er i dag 20 procent. under, hvad de var før krisen. Der er hård kamp om opgaverne, og 60 selskaber opererer i København, så der er meget konkurrence, forklarer formanden til Jyllands-Posten.

BNB