Statoil: Sikkerhed afgørende for kontrakter

Statoils talsmand Morten Eek svarer her på en række spørgsmål om, hvor afgørende sikkerhed er for selskabet, når det vælger leverandører.

Statoil bruger skibe fra Maersk Supply både på den norske sokkel og internationalt Fold sammen
Læs mere
Foto: TOR RICHARDSEN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Hvor afgørende er leverandørernes sikkerhed, når Statoil vælger offshore-partnere?

"Sikkerhed er et meget vigtigt kriterium, når vi prækvalificerer og vælger leverandører til vores opgaver. Statoil benytter leverandører, der opererer i overensstemmelse med vores værdier og standarder for sundhed, miljø, sikkerhed, etik og socialt ansvar."

Hvordan sikrer I jer, at leverandører som Maersk Supply har den nødvendige høje standard?

"Vi kræver, at leverandørerne følger vores egne standarder med hensyn til sundhed, miljø, sikkerhed, integritet og samfundsansvar, og at de underskriver en erklæring som bekræftelse på det. Leverandørerne, vi bruger, skal følge de principper, Statoil baserer sin virksomhed på. Vi følger også aktivt op på leverandører på møder og i projekterne for at identificere forbedringstiltag og håndtere eventuelle afvigelser."

Bliver sikkerhedskrav skrevet ind i kontrakter, og hvad gør Statoil, hvis leverandører ikke lever op til sikkerhedskravene?

"Sikkerhedskravene er klart formuleret i kontrakterne. Generelt gælder det, at hvis det viser sig, at sikkerhedskrav bliver brudt, kan dette medføre opsigelse af kontrakten."

Hvor alvorligt I ser på, at Maersk Supply har fået en Major Non-Conformity ved en External ISM Audit, og at Isle of Man Registry udtrykker bekymring omkring selskabets safety management system?

"Vi har Maersk-forsyningsfartøjer i opgaver på den norske sokkel og internationalt, men har ikke identificeret sikkerhedsproblemer relateret til disse opgaver. Vi vil tage kontakt med selskabet og sammen med dem vurdere, om dette kan have betydning for nogle af vores projekter."

Hvor ofte drøfter I sikkerhed med jeres offshore-partnere?

"Møderne sker jævnligt, og sikkerhed er øverst på agendaen i de møder, hvor vi følger op på leverandører."

Har sikkerhedsproblemer tidligere ført til, at Statoil har udskiftet leverandører?

"Det ønsker jeg ikke at kommentere. Da vi arbejder tæt med vores leverandører og har jævnlig opfølgning med dem, klarer vi i fællesskab hurtigt at identificere forbedringstiltag og håndtere eventuelle afvigelser. Men vi går aldrig på kompromis med sikkerheden."