Sort skærm truer igen

Mindst danske 225.000 TV-apparater vil om seks måneder gå i sort, når anden bølge af den danske TV-revolution indtræffer - medmindre ejerne rykker ud forinden.

Et par kigger på en fladskærms TV. Fold sammen
Læs mere
Foto: Simon Knudsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Onsdag den 11. januar ændres TV-signalerne nemlig for anden og - vil mange mene - forhåbentlig sidste gang i lange tider, så der bliver plads til flere kanaler på den samme plads. Men det betyder også, at en hel del skal have skiftet fjernsynet ud, måske igen, og at tusinder af danske hjem skal vænne sig til at have en ekstra boks sat til TV-apparatet for fortsat at kunne se noget på skærmen.

Og man skal ikke kun huske ekstrafjernsynene i børneværelset, soveværelset og køkkenet. Også TV-apparaterne i sommerhuset, kolonihavehuset, campingvognen eller båden skal opdateres.

Branchen Forbrugerelektronik (BFE), som er brancheforening for de store elektronikproducenter og -kæder, anslår, at mindst 66.000 fjernsyn og 158.000 tilkoblede omformerbokse skal skiftes ud - enten fordi de ikke forstår de nye signaler, eller fordi den nuværende boks mangler en kortlæser, som bliver nødvendig, når TV 2 samtidig bliver en betalingskanal.

Danmarks største kabel-TV-selskab, det TDC-ejede YouSee, forventer, at cirka 300.000 husstande skal ud at købe nyt udstyr for fortsat at se DR og TV 2 - medmindre de vælger at bruge anledningen til at blive kabel-TV-kunder. Alle TV-apparater, der får TV-signalet via satellit, kabel-TV, IP-TV (altså TV over internetforbindelsen) eller fællesantenne, berøres som udgangspunkt ikke.

Det er antennefjernsyn og ældre fladskærme med tilsvarende ændre signalomformere, der volder kvaler.

KLIK VIDERE OG LÆS MERE OM DE KOMMENDE ÆNDRINGER