Ny TV 2-aftale åbner døren for Boxer

Den nye aftale om brugerbetaling på TV 2 giver Boxer TV et gevaldigt rygstød. Aftalen giver nemlig direkte adgang til 300.000 potentielle kunder.

Foto: Casper Christoffersen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Fredagens nye aftale om brugerbetaling for TV 2 betyder, at alle danskere fremover skal betale et beløb på 10-12 kroner for at se TV 2. Dertil kommer moms og diverse afgifter, der formodentlig vil sende prisen betydeligt i vejret.

Aftalen udnævner samtidig Boxer TV som administrator af de kunder, der ikke har betalings-TV, men som i fremtiden skal betale for TV 2.- Aftalen betyder, at vi får et kundeforhold til en masse nye kunder. Og vi håber da, at vi kan skrue et attraktivt tilbud sammen, så vi måske kan lokke nogle af dem til at købe den mindste pakke. Men det er klart, at dem, der kun vil have TV 2, skal behandles med respekt. Vi vil ikke forsøge at proppe noget ned i halsen på dem, siger Steen Ulf Jensen, adm. direktør i Boxer TV.TV 2-seere der i dag modtager signalet gennem en antenne skal i fremtiden have en dekoder og et kode-kort, for at kunne få glæde af det krypterede TV 2-signal. Og det skal Boxer TV levere. Dermed er døren sparket ind hos op mod 300.000 danske husstande, der ikke i dag har betalings-TV.

Ingen klarhed over prisen endnu

Ifølge aftalens tekst skal prisen for at se TV 2 fremover være 10-12 kroner plus moms. Dertil lægges afgifter fra Copydan, der forventes at blive i omegnen 1-2 kroner, samt distributøromkostninger.

Det dækker over den kortafgift, som Boxer TV vil opkræve for at levere det kort, der kan afkode TV 2-signalet. For Boxer TVs almindelige kunder koster det 778 kroner årligt, men prisen formodes at blive lavere for kunder, der kun vil se TV 2.

- Det er for tidligt at sige noget prisen. Det er klart, at det ikke går at indkræve det samme som for et almindelige abonnement. Både vi og TV 2 er jo interesserede i at så mange som muligt vælger at betale for at se TV 2 fremover, så det gælder om at finde den rigtige pris, siger Steen Ulf Jensen.

Ud over kortafgiften til Boxer TV skal seere, der fremover vil se TV 2, men ikke andre betalingskanaler, have en godkendt MPEG4-dekoder. De fleste nyere fladskærmsfjernsyn har en indbygget, mens seere med ældre fjernsyn må ud og investere i sådan en. Sådan en koster hurtigt 500 kroner.