TV2 tilfreds med ny betalingsaftale

Den nye model for betaling til TV 2 stiller alle lige og sikrer danskerne en meget konkurrencedygtig pris, lyder det fra Merete Eldrup.

Foto: Jens Nørgaard Larsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

TV2s administrerende direktør, Merete Eldrup, er meget tilfreds med dagens politiske aftale, som afskaffer det omdiskuterede ”TV 2-alene-kort” og i stedet indfører et fast abonnement for alle danskere, der vil se kanalen fra 2012.

- Den rene model for betaling for TV 2, som nu er vedtaget, stiller alle husstande lige, og samtidig kan betalingen til TV 2s hovedkanal holdes på et meget beskedent og konkurrencedygtigt niveau. Det er en væsentligt bedre model end ”TV 2-alene-kortet”, som i teorien lød god, men som i praksis ville blive meget dyr og administrativt tung. TV 2 vil arbejde intensivt på at sikre, at flest mulige danskere vælger at tegne TV 2-abonnement fra 2012, siger Merete Eldrup.

Den gamle model betød, at de danskere, der i dag modtager TV 2 gennem stueantennen fremover skulle have et såkaldt TV-alene-kort for at se kanalen gratis. Alle andre skulle derimod betale 25-27 kroner for at se kanalen.

Den nye model kommer til at koste 10-12 kroner for alle, lige meget hvordan de modtager TV 2.

Brug for pengene


Brugerbetalingen blev besluttet som del af den omstrukturering, der skal sikre kanalens overlevelse. TV 2 mangler omkring 300 mio. kroner for at kunne løbe rundt. Planerne afventer dog stadig godkendelse i Kommissionen.

- En hovedkanal med store public service-forpligtelser kan ikke længere finansieres alene af konjunkturfølsomme reklameindtægter, der i løbet af ét år kan falde med over 300 millioner kroner, som vi oplevede fra 2008 til 2009. Jeg er meget glad for, at der er bred politisk opbakning til en løsning, så TV 2s hovedkanal fortsat kan tilbyde seerne et varieret programudbud i høj kvalitet, siger Merete Eldrup.

Fra etableringen i 1988 og frem til 2004 modtog TV 2s hovedkanal licensmidler i mindre omfang. Licensen til TV 2 stoppede i sommeren 2004, og siden da har kanalen alene været finansieret af reklamer. I januar 2009 blev det besluttet at indføre abonnementsbetaling for at sikre TV 2 en langsigtet, holdbar forretningsmodel.