Skotter sælger danske viceværter fra

Stor kapitalforvalter med mange mursten i Danmark frasælger selskab med speciale i ejendomsdrift.

Aberdeen Danmark har i dag kontor i Tuborgs gamle lokaler på strandvejen. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Den børsnoterede britiske kapitalforvalter Aberdeen Asset Management, der herhjemme mest gør sig i ejendomsinvesteringer, har frasolgt det delejede Green Circle med speciale i ejendomsdrift.

»Aberdeen sælger aktieandelen i tråd med vores globale strategi om at forenkle vores forretning. Vi har sat pris på vores langvarige samarbejde med Green Circle, og det samarbejde ser vi frem til at fortsætte,« udtaler Tonny Nielsen, chef for Aberdeen i Danmark.

Skotterne ejede 49 procent af Green Circle, mens resten lå hos to topchefer, som nu kommer til at eje virksomheden 100 procent - i kraft af økonomiske håndsrækninger fra Danske Bank og den statslige Vækstfond.

Green Circle har 11 år på bagen, 70 ansatte omsætter for cirka 65 millioner og holder styr på 850 ejendomme, ejet af både andel- og ejerforeninger, private virksomheder og investorer.

Green Circle konkurrerer med blandt andre Compass Group og Coor Service Management om drift af ejendomme og med ISS om facility management, der også omfatter funktioner som reception og intern service.