Pensionskæmpe dropper at passe sine ejendomme

En af landets største pengetanke lægger sin ejendomsadministration ud af huset.

PFA Ejendomme vil ikke længere selv stå for driften af sine ejendomme. Fold sammen
Læs mere
Foto: Linda Kastrup
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

»PFA er ikke et ejendomsdriftsselskab, men et investeringsselskab, der ejer nogle ejendomme. Vores primære opgave er ikke at stå for driften af ejendommene.«

Sådan lyder forklaringen fra ejendomsdirektør Michael Bruhn på, at PFA Pension per 1. marts har overdraget sin ejendomsadministration med 16 ansatte til administrationsselskabet Datea i Lyngby.

»Vi har en størrelse, hvor vi har siddet mellem to stole, og Datea driver en professionel forretning og har en størrelse, så firmaet kan opnå nogle bedre servicekontrakter. Skiftet giver en ret betydelig besparelse, der går til vores lejere og til pensionskunderne,« siger Michael Bruhn.

Adskillige andre pensionsselskaber med både små og store porteføljer har også valgt at outsource administrationen af deres ejendomme.

PFA Pension har en voksende portefølje af mursten på i øjeblikket cirka 19 milliarder kroner. 12 milliarder er indskudt i et halvt hundrede direkte ejede bygninger herhjemme, hovedsageligt kontorer. Resten af milliarderne er indskudt i delejede bygninger i Danmark og i udenlandske mursten.

En af de seneste PFA-investeringer var købet af ISS-hovedsædet i Søborg. Desuden er landets største private pensionsselskab på vej med et milliardbyggeri på Redmolen på Nordhavn. Selskabet vil opføre hele 55.000 kvadratmeter, og en del af komplekset skal muligvis være nyt domicil for PFA, som bor få hundrede meter derfra i cirka 30 år gamle bygninger.