Skjern Bank: Landbrugskunder lider under Ukraine-krise

En række af Skjern Banks landbrugskunder er ramt af det russiske importstop af svinekød fra EU, mens det har også ramt en række af bankens mælkeproducenter, at Kina er stoppet med at importere dansk mælk.

Foto: Jørgen Kirk
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det fortæller Per Munck, der er administrerende direktør i Skjern Bank. Banken har mandag meddelt, at et øget nedskrivningsbehov og en nedvurdering af bankens ejendomme betyder, at der nu ventes et minus på 56,7 mio. kr. i 2014.

- Vi har en del svineproducenter, som bliver ramt af Ukraine og Rusland. Det rammer os forholdsvis hårdt, vil jeg sige, fortæller Per Munck til Ritzau Finans.

Han vil ikke sætte tal på, hvor stor en del, der kan henføres til nedskrivninger, og hvor meget nedvurderingen af bankens ejendomme udgør. Han henviser i stedet til årsrapporten, der kommer 17. februar.

Det er dog ikke udelukkende den storpolitiske konflikt med Rusland på den ene side og Vesten på den anden side, som er skyld i det øgede nedskrivningsbehov i den vestjyske bank, fortæller han.

- Vi har mange mælkeproducenter, som bliver ramt af, at Kina er stoppet med at importere mælk, hvor Arla havde et kæmpestort marked. Så de bliver ramt der, siger Per Munck.

Han mener dog, at banken allerede havde indregnet den aktuelle krise i landbruget, men henviser til, at en ændret praksis fra Finanstilsynets side har forstærket de negative effekter i bankens regnskabsbøger.

- Hvis vi snakker landbrug, så var det først i fjerde kvartal, at krisen for alvor slog igennem. Så det havde vi allerede taget højde for og bogført for 2014. Men så er der kommet yderligere til, og der må vi så bare sige, at det slutter sådan for 2014, siger Per Munck.

Skjern Bank-aktien falder mandag eftermiddag 3,2 pct. til 28,9 kr.