Skjern Bank venter underskud før skat på 56,7 mio. kr.

Finanstilsynet har afsluttet sin inspektion i Skjern Bank, hvilket nu resulterer i, at den vestjyske bank meddeler, at der ventes et negativt resultat på 56,7 mio. kr. før skat i 2014

Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det skyldes, at Finanstilsynet ser et øget nedskrivningsbehov i Skjern Bank og samtidig har nedvurderet værdien af bankens domicilejendomme.

Det oplyser Skjern Bank i en meddelelse til fondsbørsen mandag eftermiddag.

Skjern Banks kapitalprocent er ved udgangen af 2014 opgjort til 12,0, men tillagt effekten af et aktiesalg på 75 mio. kr. i DLR Kredit, som banken meddelte i sidste uge, er den faktiske kapitalprocent opgjort til 13,65 pct.

Det individuelle kapitalbehov ligger på 11,9 pct., og Skjern Bank noterer i den forbindelse, at overdækningen i forhold til lovgivningen kan opgøres til 228,9 mio. kr.

Udsigten til det negative resultat for 2014 betegner banken selv som skuffende.

- Resultatet - og det overraskende store nedskrivningsniveau - er i sagens natur stærkt utilfredsstillende, skriver banken i meddelelsen.

For 2015 venter Skjern Bank, som tidligere meddelt, et basisresultat i niveauet 115-125 mio. kr.

Meddelelsen fra Skjern Bank kommer knap en uge efter, at Skjern Bank måtte udsætte offentliggørelsen af bankens regnskab, fordi Finanstilsynet ikke var færdig med inspektionen i banken.

I slutningen af januar kom banken ligeledes med en nedjustering, da man som følge af tab på landbrugskunder nu kun ventede et nulresultat mod en tidligere forventning om et overskud, der var højere end de 36 mio. kr. i 2013.

Med meddelelsen mandag er forventningerne nu helt vendt på hovedet. Det endelige resultat for 2014 bliver kendt 17. februar, når Skjern Bank offentliggør regnskab for fjerde kvartal.