Shell dropper investeringer for 20 mia. dollar

Et anlæg skulle konvertere gas til flybrændstof, men Shell har konkluderet, at projektet ikke ville kunne tjene sig ind.

Den britisk-hollandske olie- og gasgigant Shell har droppet planerne om et flagskibsanlæg i USA, der ville koste mere end 100 mia. kr. Fold sammen
Læs mere
Foto: JUSTIN SULLIVAN

Den britisk-hollandske olie- og gasgigant Shell har droppet planerne om et flagskibsanlæg i USA, der ville koste mere end 100 mia. kr. Det skriver den britiske avis The Telegraph.

Anlægget skulle kunne konvertere gas til flybrændstof og ville høre hjemme i den amerikanske stat Louisiana, men Shell har konkluderet, at projektet ikke ville kunne tjene sig ind.

- Vi træffer svære beslutninger her, og fokuserer vores indsats og kapital på de mest attraktive muligheder i vores verdensomspændende portefølje, siger Shells adm. direktør Peter Voser ifølge The Telegraph om beslutningen.

Planerne er droppet på grund af bekymring for omkostningerne forbundet til anlægget, der ville løbe op i omkring 20 mia. dollar, godt 110 mia. kr. Derudover har usikkerhed om olie- og gaspriserne fremover bidraget til beslutningen. USA har på det seneste nydt godt af et boom i produktionen af skifergas, der har sat olieprisen under pres.

Anlægget så i første omgang ud til at koste omkring 12,5 mia. dollar, men Shell måtte ændre i beregningerne, så omkostningerne til sidst ventedes at løbe op i 20 mia. dollar

Dermed ser konkurrenten Sasol fra Sydafrika ud til at skulle bygge det eneste anlæg af den slags i Louisiana. En talsmand fra selskabet siger til Bloomberg News, at muligheden fortsat er meget attraktiv.

/ritzau/FINANS