Nyt Statoil-fund af olie i Norskehavet

Statoil har gjort endnu et betydeligt oliefund i Norskehavet. I 2014 vil olieselskabet på verdensplan lave 50-60 prøveboringer.

Foto: KIM LALAND / STATOIL / HANDOUT

Det nye fund i Norskehavet, der ligger mellem Nordsøen i syd, Barentshavet i nord og Atlanterhavet i vest, rummer olie og naturgas for, hvad der svarer til mellem 55 og 100 millioner tønder olie af høj kvalitet.

Det skriver Statoil i en pressemeddelelse."Vi er godt tilfredse med resultaterne i vores efterforskninsprogram i Norskehavet. På tre måneder har vi gjort tre nye fund," siger efterforskningsdirektør i Statoil, Gro G. Haatvedt,

Statoil har i de tre brønde i alt påvist olie og naturgas for, hvad der svarer til mellem 86 og 166 millioner tønder olie.

Statoil er operatør med en ejerandel på 35 procent, GDF Suez har 20 procent, mens E.ON, Core Energy og Faraoe Petroleum sidder på resten af koncessionerne

 Statoil har planer om at bore 20-25 prøveboringer på norsk sokkel i 2014, hvor selskabet er operatør i to ud af tre boringer. I Barentshavet skal selskabet f.eks. bore fem til syv prøveboringer. 


Statoil har næste år et globalt efterforskningsbudget på 3,5 milliarder dollar - eller cirka 20 milliarder kroner- og planlægger 50 til 60 prøveboringer. 


Ud over de vellykkede prøveboringer ved Norge har Statoil også fornylig gjortstore fund i Tanzania og ud for østkysten af Canada.