Seks mand er gode for 2,5 mia: Formuen vokser hos Axcel-topfolk

En usædvanlig fuldtræffer med smykkekoncernen Pandora har gjort seks topfolk fra kapitalfonden Axcel styrtende rige.

Christian Frigast (til højre) er afgående chef i kapitalfonden Axcel. Christian Schmidt-Jacobsen (til venstre) er kapitalfondens nye chef. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Malene Anthony Nielsen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Seks nuværende og tidligere partnere i kapitalfonden Axcel, anført af frontfigur Christian Frigast, har succes med at få en svulmende formue til at yngle, skriver Finans.

Sidste år har de superrige virksomhedskøbmænd samlet tjent 126 mio. kr. i deres private selskaber, og seksløbernes samlede formue har nu rundet 2,5 mia. kr.Indtjeningen i 2016 er fordoblet i forhold til året før, viser nye regnskaber, og er resultatet af Axcel-topfolkenes individuelle investeringer, der bl.a. ligger i børsnoterede aktier, kapitalfonde, obligationer, ejendomme og direkte ejerskab af mindre virksomheder.

»Værdipapirmarkedet er gået fornuftigt. Det er det for alle, der er ikke noget genialt i det. Men der er også nogle af fondene, som har kunnet lave fornuftige exits, og der er nogle opskrivninger på ting, der har udviklet sig godt,« siger Jacob Thygesen, tidligere partner i Axcel og en af de seks, der har haft usædvanlig stor succes med arbejdet i kapitalfonden.

Thygesens selskab, Kinondo Invest, noterede i 2016 et overskud på 24 mio. kr. og har en egenkapital på 369 mio. kr., noterer Finans.

Alle har private selskaber med solide formuer, men arbejdet i Axcel har været særligt indbringende for sekskløveret, der ud over Thygesen og stifter og bestyrelsesformand Christian Frigast består af partner Nikolaj Vejlsgaard, seniorrådgiverne Søren Lindberg og Per Christensen samt den tidligere partner Lars Thomassen.

De var i inderkredsen, da Axcel investerede sin tredje fond, der rummede de seneste mange års største kapitalfondssucces, smykkekoncernen Pandora. Fuldtræfferen kastede usædvanligt høje gevinster af til de seks centrale partnere, der i dag hver især har formuer på 370-400 mio. kr., bortset fra Christian Frigast, der har en egenkapital på 607 mio. kr. i sit selskab, skriver Finans.