Samsung til Apple: Vis os iPhone 5 og iPad 3

Sydkoreanerne vil se Apples kommende produkter for at kunne afgøre, om der bliver plagieret i branchen. Apple kræver omvendt adgang til Samsungs nye produkter i en usædvanlig strid.

Er ligheden alligevel for slående mellem Apples iPad (til venstre) og Samsungs Galaxy Tab (til højre)? Nu kræver begge parter i en ny retssag, at konkurrenten udleverer de kommende modeller, som endnu ikke er kommet på markedet, så de kan blive kikket nærmere efter. Arkivfoto: Thomas Peter, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aldeles usædvanligt stiller den sydkoreanske elektronikgigant Samsung nu krav om, at amerikanske Apple fremviser kommende udgaver af iPad-tavlecomputeren og iPhone-mobiltelefonen. Samsung har nemlig brug for oplysningerne, så man kan forsvare sig mod anklager om at have kopieret Apples produkter.

Billedserie: Sådan sagsøger tech-giganterne hinanden

Samsung har bedt retten i San José i Californien i USA om at tvinge Apple til at fremvise iPhone 5 og iPad 3, så kan kan »vurdere, om der findes en mulighed for sammenblanding« mellem kommende Samsung- og Apple-produkter. Beviserne skal foreligge 13. juni.

Kopistrid raser

De to teknologigiganter har siden april ligget i strid med hinanden. Apple hævder nemlig, at Samsung med sin Galaxy-serie af såvel tavlecomputere som telefoner nærmest slavisk har kopieret Apples teknologi og design.

Samsung svarede - som man nærmest plejer i den slags sager - igen ved at anlægge sag mod Apple i Sydkorea, Japan, Tyskland og USA. Samsung leverer computerchips til Apple, og ledende Apple-folk forhandler netop nu med Samsung om at kunne bruge Samsungs AMOLED-skærmteknologi på den kommende version af iPad. Apples daglige topchef, Tim Cook, var i sidste uge i Sydkorea for at drøfte detaillerne i en mulig handel. Apple købte sidste år for 5,68 milliarder dollars (30 milliarder kroner) hos Samsung.

Det forhindrer dog ikke et kolossalt, juridisk slagsmål, hvori Apple ventes at forsøge at få nedlagt fogedforbud mod, at Samsung kan sælge fremtidige produkter.

Apple: Frem med beviserne

Apple fik i sidste uge den californiske retsinstans' ord for, at Samsung skal fremvise sine endnu ikke frigivne Galaxy-mobilprodukter til Apples juridiske afdeling, så de kan undersøge, om der er ligheder mellem dem. Det drejer sig om Samsungs Galaxy Tab 10.1 og Galaxy Tab 8.9 samt telefonerne Galaxy S II, Droid Charge og Infuse 4G.

Og derfor har Samsung nu sat modangrebet ind og bedt om at se Apples kommende produkter, iPhone 5 og iPad 3.

Der verserer i øjeblikket en stribe af sager mellem alle teknologigiganterne på kryds og tværs, hvori de alle hævder, at de andre har krænket patentrettigheder.