Nokia skærper strid med Apple

Ny retssag om krænkelse af mobilgigantens teknologier i Apple-udstyr.

Apple bruger Nokia-teknologi uden at betale, mener den finske mobilgigant, der nu igen går rettens vej. Arkivfoto: Bob Strong, Reuters/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Slagsmålet mellem den finske mobilgigant Nokia og den amerikanske IT-producent Apple tager til i styrke.

Tirsdag lagde Nokia igen sag an ved en amerikansk domstol, fordi Apple angiveligt krænker en række teknologier, som Nokia ejer, ved at bruge dem i iPhone-telefoner, iPad-tavle-PCer og andre produkter.

Apple vandt ellers en anden patentstrid med Nokia i fredags og fik rettens ord for, at fem Nokia-patenter ikke er blevet krænket. Nokia er ved at læse afgørelsen, inden det besluttes, om den skal ankes.

Betal ved kasse 1

Nokias vedholdenhed ses som et tegn på, at den finske mobilgigant ikke agter at give op, før Apple betaler ved kasse 1. De to strides i øjeblikket på markedet for dyrere telefoner, hvor Apples iPhone i flere modeller har taget en god markedsandel. Det er netop blandt de dyrere telefoner, at pengene ligger på mobilmarkedet.

Apple omsatte i seneste regnskabsår for 38 milliarder dollars gennem salg af iPhone, iPad og musikafspilleren iPod. Nokia solgte i samme periode for 40,5 milliarder dollars udstyr og tjenester.

Strid siden 2009

Nokia og Apple har siden oktober 2009 ligget i strid med hinanden. Dengang anlagde Nokia sag med påstanden om, at Apple krænkede ti patenter, og forlangte afgifter af enhver iPhone solgt siden begyndelsen i 2007.

Den nyeste strid handler ifølge Nokia om »nøglefunktioner« inden for det at kunne have flere programmer åbne på samme tid, datasynkronisering, positionering, opkaldskvalitet og brugen af Bluetooth-tilbehør.