Samsung klar til at slå igen mod Apple

Den sydkoreanske elektronikgigant har på ingen måde tænkt sig at acceptere det sviende nederlag, den netop har lidt i kopisagen i Californien.

Retssagen i San Jose faldt totalt ud til Apples fordel. Men det vil Samsung ikke finde sig i. Fold sammen
Læs mere
Foto: KAREN BLEIER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung gør sig klar til at udfordre den opsigtsvækkende afgørelse i hidtidige største slag i den globale patentkrig mellem smartphone- og tavlecomputer-producenterne.

Det sker efter retten i San Jose i Californien sent fredag amerikansk tid afgjorde, at den sydkoreanske kæmpekoncern har planket en række af Apples designs og funktioner, skriver det amerikanske nyhedssite CNN. Her afgjorde juryen, at Samsung bevidst havde overtrådt Apples patenter, og det blev takseret til en erstatning på over en milliard dollar - eller mere end seks milliarder kroner.

Efterfølgende gjorde Samsungs repræsentanter det klart, at koncernen øjeblikkelig vil indlevere klager til retten, for at få omstødt dommen, og hvis det ikke sker, vil Samsung appellere afgørelsen til en højere retsinstans.

Der er da heller ikke tvivl om, at afgørelsen er en kindhest af stor kaliber.

"Det er en kæmpesejr for Apple," siger Standford-professoren Mark Lemley ifølge CNN og tilføjer:

"Det er lige netop stort nok til at gøre det til det største stående patentafgørelse nogensinde."

Samsung mener dog, at dommen er helt skæv, og at den risikerer at få enorme konsekvenser, hvis den ikke bliver omgjort.

"Den vil føre til færre valgmuligheder, mindre innovation og potentielt højere priser for forbrugerne. Det er uheldigt at patentlovgivning kan blive manipuleret til at give én virksomhed et monopol over rektangulære former med rundede hjørner - eller teknologi, der dagligt bliver forbedret af Samsung eller andre virksomheder," siger Samsungs repræsentanter og tilføjer:

"Det sidste ord er ikke sagt i denne sag."

Det skulle da også være mærkeligt. Det er heller ikke afgjort endnu, om afgørelsen i San Jose kommer til at betyde, at Apple kan forhindre Samsung i at sælge produkterne på amerikansk jord.

Den 20. september er der varslet høring om dette særdeles alvorlige emne.