Apple vinder vigtig retssag mod Samsung

Samsung skal betale seks milliarder kroner i erstatning til Apple for at have kopieret iPhone og iPad.

Har Samsung være lige lovligt meget inspireret af Apple? Det mener den amerikanske domstol, der nu har idømt sydkoreanerne en milliardbod. Fold sammen
Læs mere
Foto: APPLE / HANDOUT
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Samsung har kopieret Apple og skal derfor betale en erstatning på godt seks milliarder kroner.

Det har en ni personer stor domstol i San Jose i Californien bestemt enstemmigt efter blot tre dages undersøgelser.

Retten har undersøgt hundredvis af klager om patentkrænkelse for i alt tre milliarder dollar - cirka 18 milliarder kroner - mellem Samsung og Apple og fastslår, at Samsung har overtrådt en lang række af Apples patenter og kopieret flere produkter. Blandt andet er iPhones afrundede rektangelform og skærmens slide-effekter ifølge domstolen blevet kopieret.

Samtidig har Apple ikke overtrådt en eneste af Samsungs patenter.

Dommen kan føre til salgsforbud af flere af Samsungs produkter i USA og styrker Apples position på det internationale marked. De to producenter står til sammen for salget af mere end halvdelen af alle smartphones i verden.

De to producenter fører i øjeblikket smartphone-krig mod hinanden på fire kontinenter og har ud over USA søgsmål mod hinanden i Tyskland, Italien, Holland, England, Frankrig, Australien, Japan og Sydkorea.

Fredag afgjorde en domstol i Sydkorea for eksempel, at begge producenter er skyldige i patentkrænkelser, dømte Samsung til at stoppe salget af 10 produkter og forbød Apple at sælge fire produkter.

Samsung og Apple er de største rivaler på verdens smartphone-marked, hvor Samsung for nylig har overtaget magtpositionen.