Sælger mink for 30.000 kr. i sekundet

Kineserne vil have pelspuder, pelsstole og pelsjakker. Der er så stor rift efter minkskind til Kopenhagen Furs auktion i dag, at både pris om omsætning ryger gennem loftet.

Den kinesiske pelssult er i høj grad med til at presse prisen op på Kopenhagen Furs auktion. Arkivfoto: Kristian Juul Pedersen Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Den danske pelsbranche jubler. Køberne står nærmest i kø på femte- og sidstedagen af Kopenhagen Furs pelsauktion mandag, og det presser priserne op. Omsætningen er 30.000 kroner i sekundet.

Den samlede omsætning for hele auktionen ventes at lande på omtrent to milliarder kroner, og gennemsnitsprisen kan meget vel nå over 400 kroner pr. skind. Begge dele vil være en rekord.

Det er da også med til at få det store smil frem på læberne af Copenhagen Furs administrerende direktør Torben Nielsen.

”Det er aldrig gået bedre i pelsbranchen end nu. Vi er totalt glade. Den store indsats, vi har lagt i Kina, har båret frugt. De har i høj grad fået appetit på luksus,” siger han til Berlingske.

Det er hovedsageligt Kina, der køber minkskind. En stor del af det kinesiske opkøb går til eksport, men de kinesiske forbrugeres appetit på minkpels betyder efterhånden også uroligt meget, fortæller Torben Nielsen.

Hvis man tror, at det hele bliver syet om til gammeldags pelskåber, tager man fejl. I dag vil kunderne have noget mere.

”Det tunge pelsværk sælger ikke så meget mere. Nu er der blandt andet stor efterspørgsel efter små pelsjakker, som ikke har en så kort sæson. Men det drejer sig også om andre produkter. Sko, tasker, puder og møbler,” siger han.

I begyndelsen af 90erne iværksatte de danske pelsavlere et projekt, der skulle gøre de kinesiske producenter interesserede i dansk mink. Det projekt mener Torben Nielsen i den grad er lykkedes.

Derudover er de russiske opkøbere også kommet i omdrejninger, og det hjælper også på salget og prisen.

INFOSHOP: Brancheanalyse: Tjek økonomien hos 40 danske pelsdyravlere her