Sabmiller-salgstal tyder på bedring i Europa

Carlsberg-konkurrenten Sabmiller offentliggjorde tirsdag morgen salgstal for andet kvartal.

Carlsberg-konkurrenten Sabmiller offentliggjorde tirsdag morgen salgstal for andet kvartal. Fold sammen
Læs mere
Foto: MICHAL CIZEK
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selvom det overordnede billede ikke imponerer, steg omsætningen i før afgifter (NPR) med 3 pct. i Europa, hvilket var bedre end ventet, og det tyder også godt for Carlsberg i regionen.

Det vurderer Michael Friis Jørgensen, analytiker i Alm. Brand Markets, over for Ritzau Finans.

- Det er bestemt ikke voldsomt imponerende salgstal. Ikke desto mindre ser billedet i Europa en smule bedre ud, end det billede Carlsberg tegnede i forbindelse med sidste nedjustering. Derfor er salgstallene også en lille, positiv pil opad for Carlsberg, siger han.

Sabmillers store styrke er dog ikke på det europæiske marked, påpeger analytikeren. Det er derimod Afrika, Latinamerika og USA, hvor vækstraterne også er relativt pæne. Koncernens NPR steg med 11 pct. i Afrika, 9 pct. i Latinamerika og faldt 2 pct. i Nordamerika.

Til gengæld var væksten i Asien sløv, hvilket understreger de hårde markedsvilkår, som også presser Carlsberg i regionen. Her faldt den samlede volumen i andet kvartal med 3 pct. anført af en opbremsning i den kinesiske vækst.

- Som region er Asien ikke specielt stærk, og jeg forventer, at Carlsberg vil levere på nogenlunde samme niveau, siger Michael Friis Jørgensen.

Carlsberg-investorerne ser ikke umiddelbart ud til at glæde sig over salgstallene fra Sabmiller. Aktien falder tirsdag ved middagstid 0,3 pct. til 525,50 kr.

- Overordnet set er det positivt nyt for Carlsberg. Men når aktien ikke rører på sig i dag, kan det skyldes, at der fortsat hersker stor tvivl om, hvorvidt fusionen mellem AB Inbev og Sabmiller overhovedet bliver til noget, siger analytikeren med henvisning til den mulige sammenlægning, som der snart vil komme en afklaring omkring.

Carlsberg kommer med regnskab for tredje kvartal 11. november i år.