Royalties og milepæle sender Genmabs toplinje i vejret

Genmab holder fast i forventningerne til året i forbindelse med selskabets 1. kvartalsregnskab. Højere royalty- og milestoneindtægter får omsætningen til at løfte sig med 59 pct. i sammenligning med samme periode sidste år.

Foto: Erik Refner. Genmabs topchef Jan van de Winkel.
Læs mere
Fold sammen

Genmab fastholder sine tidligere udmeldte forventninger til 2016 om en omsætning i niveauet 925-975 mio. kr. og et driftsoverskud på 125-175 mio. kr.

Det fremgår af Genmabs regnskab for første kvartal tirsdag eftermiddag.

Nettoomsætningen udgjorde 170 mio. kr. i første kvartal 2016 mod 107 mio. kr. i den tilsvarende periode af 2015. Stigningen på 63 mio. kr. svarer til 59 pct., kunne primært henføres til højere royalty- og milestoneindtægter i selskabets daratumumab-samarbejde med Janssen.

I årets tre første måneder oplevede Genmab store fremskridt og flere milepæle - blandt andet i udviklingen af lægemidlet Daratumumab i samarbejde med Janssen. Det fortæller selskabets administrerende direktør, Jan van de Winkel, i tirsdagens regnskab for første kvartal.

- Vi rapporterede positive interimdata i fase III-studiet Castor med Daratumumab i kombination med Bortezomib og Dexamethason, nåede den anden milestone i fase II studiet i NHL, og offentliggjorde det første studie med en kombination af Daratumumab og Roches anti-PD-L1 antistof Atezolizumab i en solid tumor indikation og myelomatose, siger han.

I begyndelsen af året blev Azerra, der er udviklet i samarbejde med Novartis, desuden godkendt i USA som forlænget behandling af kronisk lymfatisk leukæmi. Starten af året bød også på indsendelse af flere ansøgninger om registrering i både Europa og USA - blandt andet af stoffet Fatumumab i kombination med Fludarabin og Cyclofosfamid til behandling af kronisk lymfatisk leukæmi, der er en form for blodkræft.

Direktøren fremhæver desuden, at der også er flere nye ting på tapetet i de kommende måneder af 2016.

- Vi offentliggjorde endvidere, at udviklingen af den subkutane formulering af Ofatumumab i autoimmune indikationer vil blive fokuseret på recidiverende multipel sklerose, og det forventes, at Novartis vil indlede store fase III-studier senere i år, siger han.