Sydbank: Genmabs fremtid ser lys ud med stærke resultater

Det danske biotekselskab Genmab er ved at bygge sig en solid base at vokse på med et lægemiddel mod knoglekræft, daratumumab, solgt som Darzalex.

Foto: Jan Jørgensen. Biotekvirksomheden Genmab. ARKIVFOTO.
Læs mere
Fold sammen

Darzalex er for nuværende godkendt til behandling af knoglemarvskræft, når patienter har været igennem tre andre behandlinger. De nye resultater kan bruges til at få midlet godkendt til at blive brugt efter blot en anden behandling.

Søren Løntoft Hansen, analytiker i Sydbank, forventer, at aktien vil stige 3-4 pct., når aktiehandlen starter torsdag morgen.

- Hvis det kan blive godkendt til det, så vil det øge patientpopulationen - antallet af patienter, der får Darzalex - markant. Groft sagt er patientpopulationen vel tre fire gange større, hvis de lykkedes, siger Søren Løntoft Hansen.

Det kan blive mange penge værd for Genmab. Allerede med den nuværende godkendelse forventer Genmab, at der bliver solgt for 250-300 millioner dollar Darzalex i år, hvilket selskabet får 12 procent af.En udvidelse vil altså sende markant flere royalties i Genmabs lommer, samtidig med at selskabet vil modtage en habil bonus fra partneren Janssen.

- Hele Darzalex-salget, med hvad det giver i royalties og milepælsbetalinger, lægger et rigtigt godt fundament for Genmab, når det kommer til at have pengene til at udvikle andre lægemidler, lyder det fra Sydbanks analytiker.

- Jo længere man selv kan tage et lægemiddel i udviklingen, jo mere tjener man også af salget, når det kommer på markedet. Og når man kigger på, hvad Genmab er i gang med at udvikle, er der særdeles interessant midler, siger Søren Løntoft.

Genmab blev skabt i 1999 og har siden da arbejdet med udvikling af lægemidler mod kræft. Selskabet overlevede finanskrisen og kunne i 2010 sende sit første lægemiddel på markedet. I 2015 blev Darzalex godkendt til det amerikanske marked.

Lægemidlerne, og håbet for fremtiden, har sendt Genmabs markedsværdi op over 50 milliarder kroner på forventningen om fremtidige store indtægter.

/ritzau/