Regeringen vil suge den danske olie op fra Nordsøens undergrund

På trods af klimaeksperters advarsler, vil regeringen hente al den danske olie op fra Nordsøen. »Det er alt sammen til eget forbrug,« slår klimaministeren fast.

Foto: CLAUS FISKER.
Læs mere
Fold sammen

Den danske regering vil suge hver eneste dråbe af den danske olie op af Nordsøen. Og det er til trods for, at Danmarks må er at være helt fri for olie i 2050. Samtidig opfordrer forskere lande til at lade olien blive i undergrunden af hensyn til klimaet.

Det skriver Politiken.

»Vi prøver at få så meget op fra Nordsøen som muligt. Men vi hiver det jo ikke op for at eksportere det; det er alt sammen til eget forbrug.« siger klimaminister Rasmus Helveg Petersen (R) til avisen.

Det er blandt andet FN’s Klimapanel som har slået fast, at hovedparten af de kendte reserver af olie, kul og gas bliver nødt til at blive i jorden, hvis man skal undgå at de globale temperaturstigninger overstiger to grader.

Klimapolitisk rådgiver i Greenpeace Jens Mattias Clausen forstår ikke klimaministerens skelnen mellem produktion og forbrug og siger, at »klimaet er ligeglad, om vi ses på udbud og efterspørgsel«, skriver Politiken.