Lave oliepriser barberer statens udbytte fra Nordsøfonden

De lave oliepriser kan skære op mod 600 millioner kroner af statens udbytte gennem Nordsøfonden næste år, oplyser fondens administrerende direktør.

Olieprisen er lige nu 30 procent under det gennemsnit, som Nordsøfonden har forudsat for 2015. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Statens olie- og gasselskab Nordsøfonden risikerer at tabe millioner af kroner som følge af de lave oliepriser. Det skriver Jyllands-Posten.

Udebliver prisstigningerne i 2015, så kan det betyde et treciftret millionbeløb i reduceret udbytte for Nordsøfonden og dermed staten, oplyser fondens administrerende direktør, Peter Helmer Steen.

»I værste fald kan vi komme i en situation, hvor det udbytte for 2015, som vi har estimeret til 600 millioner kroner, vil forsvinde,« siger han til avisen.

Prisen på olie fra Nordsøen er lige nu godt 60 dollar per tønde, mens Nordsøfonden har budgetteret med en gennemsnitpris på 85,5 dollar, oplyser Peter Helmer Steen til Jyllands-Posten.

Dermed skal priserne med stige kraftigt, hvis der ikke skal blive tale om store tab i 2015. Der er dog ikke udsigt til, at olieprisen når op på de gamle niveauer, vurderer chefrådgiver i Nordea Michael Borre.

Norsøfonden overførte ifølge Jyllands-Posten 3,3 milliarder kroner til staten i 2013. Så store beløb bliver der ikke tale om i år. Selv om 2014 endnu ikke er omme, står det ifølge avisen klart, at udbyttet vil blive reduceret med et tocifret millionbeløb.