PKA tjener flere penge på renteforsikringer og infrastruktur

De i øjeblikket historisk lave renter har sikret et pænt afkast for pensionskassen PKA, der har haft store indtægter på renteafdækning i 2016.

Pensionskassen kommer ud af årets første seks måneder med et afkast på 11,1 mia. kr., hvilket svarer til et afkast på 5,6 pct.(Foto: Jonas Skovbjerg Fogh/Scanpix 2014) Fold sammen
Læs mere
Foto: Jonas Skovbjerg Fogh
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Pensionskassen kommer således ud af årets første seks måneder med et afkast på 11,1 mia. kr., hvilket svarer til et afkast på 5,6 pct.

Det fremgår af en pressemeddelelse for PKA, der blandt andet investerer pensioner for sygeplejersker og lægesekretærer og har omkring 275.000 medlemmer.

»Renteafdækningen har haft en positiv effekt på afkastet, og når vi så kombinerer det med gode afkast på flere aktivklasser, går det op i en højere enhed.«

»Vi er derfor særligt tilfredse med, at vi har skabt et meget højt afkast til vores medlemmers pensioner og sikret, at PKA fortsat er meget robust,« siger administrerende direktør Peter Damgaard Jensen i en skriftlig kommentar.

Renterne har været faldende særligt i tiden omkring den britiske afstemning om EU i slutningen af juni, og det har givet flere penge i kassen hos PKA.

Ud over renteafdækning, der er et investeringsværktøj, som blandt andet benyttes af pensionskasser, fremhæver PKA en god udvikling inden for selskabets investeringer i infrastruktur, kreditinvesteringer og unoterede aktier.

Af unoterede aktier PKA har tidligere brændt fingrene på sin investering i det problemramte dækfirma Genan, som Jyllands-Postens erhvervsmedie, Finans, har afdækket.

Det udgør dog en relativt lille del af den samlede portefølje og har ikke haft nogen nævneværdig betydning for afkastet i første halvdel af året, oplyser pensionskassen.

Derimod har udviklingen i de børsnoterede aktier været mere afdæmpet med en fremgang på 2-3 pct., hvilket dog er bedre end markedet, hvis man måler på udviklingen i MSCI World-indekset, der faldt i første halvdel af året.

Det kan ifølge PKA blandt andet forklares med, at selskabets aktieportefølje primært består af defensive aktier.

PKA, der har en samlet formue på omkring 250 mia. kr., havde sidste år et afkast på 1,7 pct., hvilket svarede til omkring 3 mia. kr., og dermed kan der umiddelbart være lagt op til en forbedring i år.