Pandora-aktien retter sig trods nyhed om endnu en short-sælger

Efter en hård mandag for Pandora-aktien er stemningen anderledes positiv tirsdag, hvor den med en stigning på 2,4 pct. har lagt sig i toppen af et ellers let vigende C20 Cap-indeks.

Arkivfoto. Pandora-aktien retter sig trods nyhed om endnu en short-sælger. (Foto: Nils Meilvang/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Mandag aften kom der ellers endnu en melding om et selskab, der satser på et kursfald i smykkeselskabets aktie.

Det var Third Point, der rapporterede en kortsalgsposition på 0,57 pct., hvilket svarer til, at det har solgt 641.292 lånte aktier, som det håber på at kunne købe op til en lavere pris på et senere tidspunkt.

»Der behøver ikke at være tale om, at Third Point reelt i går har solgt særlig mange aktier, men blot solgt cirka 100.000 aktier og er gået forbi 0,50 pct. meldegrænsen,« skriver investeringsøkonom Per Hansen fra Nordnet.

De foregående fire børsdage var Pandora-aktien faldet 10,6 pct., hvor svage regnskaber fra smykkekæden Tiffany og Pandora-forhandleren Signet understregede svaghed på det amerikanske marked.

»Noget kunne tyde på, at den svaghed, som der er i det amerikanske detailmarked, og som blev illustreret via svage kvartalsregnskaber fra dels Tiffany og seneste Pandora-forhandleren Signet i sidste uge, er mere end blot en enlig svale. I hvert fald hvis man tolker det igennem de amerikanske fonde, som fortsat satser på og senest har øget deres investering i tiltro til, at nedturen fortsætter i Pandora,« skriver Per Hansen.

Ifølge investeringsøkonomens opgørelse er 5,45 pct. af aktierne i Pandora - svarende til hver 20. aktie i selskabet - solgt kort. Den samlede værdi af de korte positioner kan dermed opgøres til 3,67 mia. kr. baseret på mandagens lukkekurs på 600 kr.