Amerikansk smykkekæde kan udløse spekulation mod Pandora

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Liselotte Sabroe
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kvartalsregnskabet Kristi himmelfartsdag fra den amerikanske smykkekæde og Pandora-forhandler, Signet, kan give investorer yderligere mod på at spekulere i kursfald i den danske smykkeproducent, vurderer Sydbank.

»Det vil lægge en dyne over Pandora og medvirke til den usikkerhed, der hersker om aktien. Det er brændstof for de hedgefonde, der har shortet Pandora-aktien og som skaber usikkerhed om aktien i disse måneder,« vurderer analytiker i Sydbank Søren Løntoft Hansen over for Ritzau Finans.

Regnskabet viste en tocifret tilbagegang i Signets salg i butikker, der har været åbne i mindst et år. I Jared-kæden, der blandt andet sælger Pandoras smykker, bakkede salget med 10,3 pct. på sammenlignelig basis.

Salgsnedgangen for Signet under et var ifølge Bloomberg News større end ventet af analytikere, og aktiemarkedet har efterfølgende straffet Signet med kursfald på 7,8 pct. torsdag og yderligere 2 pct. fredag.

Nedturen kom oven på et minus onsdag på 6,6 pct., hvor den amerikanske juvelérkæde Tiffany skuffede med sit regnskab, hvilket også sendte Pandora baglæns.

Svær tid for Pandora

Herhjemme faldt Pandora således onsdag med 3,7 pct. til 627 kr. Det er det laveste niveau i to år - en nedtur, som flere iagttagere blandt andet forklarer med usikkerhed om udsigterne for det amerikanske marked.

Signet er dog et endnu bedre pejlemærke for, hvordan det går for Pandora.

»Jared er en stor forhandler i USA og udgør 5-7 pct. af det samlede salg i USA, så det er en ret vigtig forhandler. Derfor skæver investorerne nok også mere til det her regnskab, end de gjorde til Tiffanys i sidste uge,« vurderer Søren Løntoft Hansen.

Han vurderer, at Signets regnskab overordnet underbygger, at visse dele af detailsegmentet har det svært i USA.

»Det indikerer, at forbrugerne i øjeblikket fravælger visse forbrugsgoder, for eksempel smykker og beklædning, til fordel for andre forbrugsgoder såsom rejser og underholdning. Dertil kommer, at et større internetsalg betyder, at der er færre kunder i butikkerne,« siger Søren Løntoft Hansen, der dog også hæftede sig ved et enkelt lyspunkt, idet Signets ledelse meldte om en bedring i den seneste måned.

Pandora er faldet yderligere 1,7 pct. mandag morgen til 616,50 kr. i løbet af det første kvarters handel.

Kurs tager højde for modgang

Sydbank har en købsanbefaling for Pandora, og den seneste tids uro om udsigterne på det amerikanske marked betyder ifølge Søren Løntoft Hansen, at der allerede er taget højde for del modgang.

»Umiddelbart lægger det her op til, at Pandora-aktien vil blive presset i dagens handel. Men når det er sagt, så skal man være opmærksom på, at aktien er faldet ret meget og efter min vurdering afspejler nogle meget lave indtjeningsscenarier fremadrettet. Det kan trods alt måske tage lidt af det pres, som meldingerne fra Signet kan give, men umiddelbart er der udsigt til fortsat pres på Pandora-aktien,« vurderer Sydbank-analytikeren.