Opsplitning kan begejstre investorer og forbedre prissætning

En opsplitning af NKT i to selvstændigt børsnoterede selskaber, henholdsvis NKT Cables og Nilfisk, vil gøre selskaberne mere attraktive for investorerne og i sidste ende dermed skabe en bedre prissætning af aktiviteterne.

Jens Due Olsen. Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Det siger NKT Holdings bestyrelsesformand, Jens Due Olsen, og administrerende direktør for NKT Cables, Michael Hedegaard Lyng, i et interview med Ritzau Finans.

»Ved at skille selskaberne op får vi en investorbase, som er mere begejstret for det selskab, der investeres i. Det kan give en bedre prisfastsættelse, og den prisfastsættelse kan vi jo bruge på mange måder, blandt andet når vi går ud at køber selskaber fremadrettet,« siger Jens Due Olsen.

»Nogle af de investorer, der i dag køber aktier i NKT, er glade for kabeleksponeringen - men er ikke så meget for en eksponering til den professionelle rengøringsindustri. Og så er der andre, som er glade for den professionelle rengøringsindustri, men ikke så glade for kabeleksponeringen. Så de får en blandet landhandel,« siger Michael Hedegaard Lyng.

Hvordan modellen for opsplitningen bliver, vil der blive taget stilling til i den kommende tid.

»Der kan være forskellige måder at gøre det på, og der skal vi have nogle myndighedsgodkendelser først. Populært sagt er der den ene model, hvor man ligesom spalter virksomheden i to, og den anden model, hvor man skiller den ene virksomhed ud fra det eksisterende. Vi skal bare vælge den bedste mulighed - den, der er bedst for vores aktionærer med hensyn til skat osv.,« siger Jens Due Olsen.

/ritzau/FINANS