NKT-aktien brager op på opkøb og opsplitning

NKT-aktien stiger voldsomt onsdag fra børsstart efter nyheden om, at NKT Cables har købt en stor kabelforretning fra ABB i en handel til 6,2 milliarder, og at NKT Holding herefter skal splittes på i to selvstændige børsnoterede selskaber.

Foto: NKT/J.Ellebo
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Aktiemarkedet er åbenlyst tilfreds med, at ledelsen for det gamle industrikonglomerat, NKT Holding, nu tager skridt til at splitte selskabet op i to børsnoterede selskaber med henholdsvis en kabelforretning og så Nilfisk, der er førende i verden inden for rengøringsmaskiner.

NKT-aktien steg onsdag fra børsstart med godt ti pct. på nyheden til kurs 410.

Janne Vincent Kjær, der er vicechef for aktieanalyse hos Jyske Bank, siger til Ritzau Finans, at det umiddelbart giver stor værdi, at »konglomeratrabtatten« nu forsvinder fra NKT-aktien.

»Jeg ser det her som værende positivt. Det kommer til at synliggøre nogle værdier, der tidligere har været skjult. Der har været indregnet en ret stor konglomeratrabat i NKT-aktien, og den skal væk nu,« siger hun til Ritzau Finans.

»Min fair værdi siger umiddelbart 460 kr., når jeg kigger på det her, og det er et alligevel et potentiale på 24 pct. Jeg regner med, at aktien skal stige pænt - også selv om der skal hentes nye penge, og NKT selvfølgelig stopper aktietilbagekøbet og udbyttet,« fortsætter Janne Vincent Kjær.