Officielt: Just Eat klar til børsen

Efter måneders spekulation bekræfter madportalen Just Eat endelig, at man sigter efter i børsnotering i London.

Just Eat har specialiseret sig i online bestilling af take away-mad. Fold sammen
Læs mere
Foto: Claus Fisker
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Just Eat, det danskstiftede take away-site, der i dag opererer i 13 lande, bekræfter mandag, at selskabet nu er klar til at gå på London Stock Exchange.

»Jeg er stolt over at bringe Just Eat på markedet efter flere års stærk vækst og ekspansion,« skriver madportalens administrerende direktør, David Buttress i en pressemeddelelse. »Vi har konsekvent leveret imponerende resultater og opbygget førende positioner i flere markeder gennem en kombination af et stærkt brand, en forbrugercenteret kultur og et passioneret team.«

Just Eat har i de senere år præsenteret en vækst i omsætningen, der ikke er mange selskaber forundt. Antallet af ordrer voksede i 2013 med 59 procent, og selskabet nåede samme år en omsætning på næsten 97 millioner britiske pund eller 865 millioner kroner.

I Danmark, hvor Just Eat blev stiftet i 2001, steg omsætningen sidste år til lidt over 100 millioner kroner, en stigning på 15,8 procent. Selskabet arbejder i dag i 13 lande, og i Storbritannien, der er selskabets største marked, voksede omsætningen i 2013 med 67,4 procent til 68,8 millioner pund. Det svarer til 615 millioner kroner.

»Vi ser yderligere muligheder forude, i takt med at vi opmuntrer flere mennesker til at opleve fordelene ved online take away-bestilling. Vores medarbejdere er fokuserede på en klar strategi, og jeg tror, at vi har en stærk platform for fortsat hastig vækst. Børsnoteringen af Just Eat på London Stock Exchange markerer begyndelsen på en ny æra for vores vækst og udvikling,« skriver David Buttress.

Den britiske erhvervsavis Financial Times har tidligere vurderet, at en børsnotering vil indbringe Just Eat 700-900 millioner britiske pund, svarene til seks til otte milliarder danske kroner.

»Jeg er overbevist om, at Just Eat, som en børsnoteret virksomhed, vil drage fordel af selskabets hidtidige bedrifter og er godt positioneret for den næste fase af sin udvikling,« skriver Just Eats bestyrelsesformand John Hughes.

Børsmeddelelsen kommer blot få dage efter, at Just Eat var centrum for en rasende debat på de sociale medier. Debatten startede, efter at selskabet forsøgte sig med at bruge den såkaldte »bøf og blowjob-dag« i sin markedsføring. Et stunt, der blev kaldt både sexistisk og barnagtigt, og som i weekenden fik administrerende direktør David Buttress til henholdsvis at afskedige og suspendere to implicerede medarbejdere.

Just Eat er i dag ejet af venturefondene Index Ventures, Greylock Partners, Redpoint Ventures, SM Trust og Vitruvian Partners. Derudover har ledelsen og en række private investorer aktier i selskabet.