Just Eat fyrer efter oralsex-kampagne

En reklamekampagne på de sociale medier koster nu hoveder hos madportalen og børsaspiranten Just Eat. ”Vi tolerer ikke stødende udsagn”, lyder det fra topchefen.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Debatten rasede på de sociale medier i fredags, da Just Eat forsøgte sig med en kampagne på de sociale medier, hvor virksomheden brugte den såkaldte »bøf og blowjob-dag« i sin markedsføring.

»I dag er det Bøf og Blowjob-dag! Piger. Er I klar? JUST EAT kan levere bøffen - Kan I levere resten?,«  lød det i kampagnen.

Kampagnen fra den danskstiftede men nu internationale netportal Just Eat delte vandene på de sociale medier, hvor den ene fløj kaldte det god humor og den anden anså det for sexistisk og dårlig smag.

Kl. 13 fredag blev kampagnen fjernet fra Facebook og senere på dagen undskyldte den danske salgsdirektør Kristian Brønsbjerg.

Det var dog ikke nok for den internationale ledelse i Just Eat. Sent lørdag aften blev en officiel meddelelse lagt ud fra selskabet om, at kampagnen nu fik konsekvenser for de to ansvarlige. Den ene har mistet jobbet med øjeblikkelig virkning og den anden er blevet suspenderet. 

”Kommentarerne og opførslen fra de to var uacceptabel og afskyelig og hører ingen steder hjemme i denne virksomhed," lød det i en personlig meddelelse fra David Buttress, der er topchef i Just Eat.

Just Eat er stiftet af danskere i begyndelsen af 00'erne og har siden vokset sig til en stor international spiller med en markant position i en lang række lande. Lige nu arbejder selskabet, der i dag har hovedkontor i London, på at blive børsnoteret i netop London. 

"I fredags fremsatte to af Just Eat’s danske medarbejdere nogle meget stødende kommentarer i forbindelse med et fuldstændig uacceptabelt indlæg, som den ene af de to havde lagt ud på sociale medier. Indlæggets forfatter har fået opsagt sin kontrakt med øjeblikkelig virkning og er blevet bortvist fra virksomheden. Vi tolerer ikke stødende udsagn eller holdninger i vores organisation. Den anden medarbejder er blevet suspenderet, mens vi overvejer yderligere disciplinære skridt. De tos handlinger og kommentarer er på ingen måde forenelig med vores virksomhed, og jeg tager på kraftigste afstand fra dem. Samtidig undskylder jeg uforbeholdent for de anstød, som de medførte,” lyder det fra David Buttress.