Offentligt ansatte sagsøger Volkswagen

Den amerikanske pensionskasse Boston Retirement System har nu sagsøgt Volkswagen for at have solgt erhvervsobligationer op til afsløringen af dieselskandalen i USA.

Foto: BRIAN SNYDER
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Stakken af erstatningssager mod Volkswagen i Dieselgate-sagen vokser hele tiden. For første gang bliver den tyske bilproducent nu sagsøgt af investorer, der har købt erhvervsobligationer i Volkswagen. Det er pensionskassen Boston Retirement System, som på vegne af offentligt ansatte i Boston, lægger sag an.

Pensionskassen anklager Volkswagen for at have solgt obligationer til kunstigt opskruede priser på »falske og vildledende oplysninger og udeladelser,« skriver nyhedsbureauet Reuters.

Pensionskassen går efter erstatning for de tab, obligationsinvestorerne led, ved at købe VW-obligationer i perioden 23 maj 2014 til 22. september 2015, da dieselskandalen blev afsløret i USA.. I den periode solgte Volkswagen obligationer for 8 milliarder dollar - eller godt 50 milliarder kr.

»Samtidig med at Volkswagen bedrog amerikanske investorer og lovgivere med sine fiksede emissionssystemer, hævede de milliarder af dollar på de amerikanske kapitalmarkeder,« skriver pensionskassens advokat, Thomas A. Dubbs fra advokatfirmaet Labaton Sucharow i en redegørelse.

Indtil videre har Volkswagen hensat mere end 120 milliarder danske kr. til ekstra omkostninger som følge af dieselskandalen.