Tyske myndigheder åbner sag mod tidligere VW-boss

Anklagemyndigheden i Braunschweig vil indlede en ny undersøgelse oven på sidste års skandale i Volkswagen.

Forhenværende topchef i Volkswagen Martin Winterkorn Fold sammen
Læs mere
Foto: JULIAN STRATENSCHUKTE
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Tyske myndigheder vil indlede en ny undersøgelse oven på sidste års skandale i Volkswagen. Denne gang er omdrejningspunktet for anklagemyndighedens undersøgelse, om forhenværende topchef Martin Winterkorn har informeret investorerne rettidigt nok om de mulige økonomiske konsekvenser for VW i forbindelse med sidste års dieselskandale.

Det skriver Bloomberg News på baggrund af en e-mail fra anklagemyndigheden i Braunschweig.

Spørgsmålet er, hvorvidt VW skulle have oplyst investorerne før 22. september om de potentielle udgifter i forbindelse med dieselskandalen, som kom frem fire dage tidligere.

I slutningen af sidste år kom det frem, at VW havde installeret software i hundredtusinder af dieselbiler, som var designet til at snyde miljømyndigheders målinger af, hvor stor en mængde miljøskadelige stoffer bilerne udledte.

Undersøgelsen har ud over Winterkorn, der forlod VW netop på grund af dieselskandalen, et bestyrelsesmedlem i kikkerten.

- Der er tilstrækkelig bevis for, at pligten til at meddele om de betydelige finansielle tab, som selskabet kunne vente, allerede eksisterede på et tidligere tidspunkt, skriver anklagemyndigheden i e-mailen ifølge Bloomberg News.

Tidligere mandag kom det frem, at VW har tænkt sig at betale 10 mia. dollar i forlig i USA, hvor dieselskandalen startede. Heraf skal 6,5 mia. dollar gå til bilejere, mens 3,5 mia. dollar skal være afsat til Californiens myndigheder, fortæller anonyme kilder til Bloomberg News.

VW-aktien stiger mandag sidst på eftermiddagen med 3,2 pct. til 134,30 euro på børsen i Frankfurt, hvor der er er generelt positivt marked.