Volkswagen lancerer ny strategi efter dieselskandale

Volkswagen, som stadig er forfulgt af dets udlednings-skandale - Dieselgate - vil lancere en ny 2025 strategi, med fokus på elektriske biler, en ny uber-lignende lift-service og reduktion af omkostningerne - alt sammen uden at ofre jobs.

Arkivfoto. Fold sammen
Læs mere
Foto: RAINER JENSEN

Det skriver Financial Times.

Den tyske bil-gigants omkostninger har været støt stigende de seneste år, især lønregningen, som er steget med 90 pct. siden 2010 til næsten 240 mia. kr. En reducering af udgifter kan derfor vise sig at være det klart sværeste punkt på dagsordenen, da Volkswagen skal ramme en hårfin balance mellem besparelser og at holde fagforeningerne tilfredse, skriver den amerikanske avis.

Analytikere og investorer spekulerer i om store forandringer egentlig er på vej, da selskabet også tidligere luftede planer om store nedskæringer i omkostninger - en diskussion som aldrig overlevede diskussionsstadiet. En insider fortæller i følge Financial Times, at der internt er en betragtelig kynisme omkring firmaets evne til at omstille sig.

Bilproducenten sigter efter, at en mindst 1 ud af 10 biler i hele selskabet, det vil sige mindst en million, skal være elektrisk eller hybrid inden 2025, og vil desuden indføre en "on-demand" lift-service, for at forberede sig på skiftet mod selvkørende biler.

/ritzau/FINANS