Nykredit svinger sparekniven igen

Selv om Nykredit-koncernen har sagt farvel til knap 300 medarbejdere på to år fortsætter koncernen med en yderligere spareplan, der skal skære omkostningerne endnu længere ned.

Foto: Torben Christensen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Nykredit fortsætter sin slankekur. Den har allerede trimmet sig gennem den såkaldte Nykredit 2015-plan. Og nu fortsætter den med Forretningsplan 2018, oplyses det i koncernens halvårsregnskab.

Den første kur ser ud til at bringe koncernen i mål med at forbedre kerneforretningen med 1,5 milliarder kroner, der slår fuldt igennem i 2016, og ifølge den nye plan skal der i 2018 være lagt yderligere 1,5 milliarder kroner til forbedringen af resultatet.

»For at nå det vil vi spare 250 mio. kr. på driften årligt. En del af det kan nås ved at intensivere vores arbejde med digitalisering, men det kan ikke undgås, at vi også i de kommende år bliver færre i Nykredit-koncernen. Samtidig vil vi øge de årlige indtægter med 1,25 mia. kr.,« skriver Nykredit-ledelsen med Michael Rasmussen i spidsen i en kommentar til halvårsregnskabet.

Han understreger videre, at Nykredit ikke vil satse på, at renteudviklingen eller forbedret samfundsøkonomi vil hjælpe koncernen.

»Vi skal nå målet - også uden hjælp fra eksterne omstændigheder. Netop derfor er det afgørende, at vi løfter kerneforretningen yderligere,« skriver han.

De næste skridt er på to områder: For det første vil Nykredit styrke og udvikle sine partnerskaber via Totalkredit, der leverer lån til eksterne partner-banker. For det andet vil Nykredit indføre et nyt »helkundefokus« over for egne boligejer- og erhvervskunder. Det betyder, at Nykredit vil udvide sit forretningsomfang med eksisterende kunder inden for alle områder - også bank og formueforvaltning.

Administrerende direktør i Nykredit, Michael Rasmussen, uddyber udvidelsen af Totalkredit: