Omstridt andelsboligsag kan gå til Højesteret

Andelsforeningen AB Duegården på Frederiksberg har fået lov til at tage deres sag mod Nykredit til Højesteret. Foreningen kæmper en hård kamp for at få lov til at gå konkurs på grund af en kæmpegæld. Det har Nykredit hidtil afvist.

Andelsforeningen Duegården kan tage deres sag mod Nykredit om at få lov til at gå konkurs til Højesteret.. Fold sammen
Læs mere
Foto: Asger Ladefoged
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

De hårdt prøvede beboere i andelsforeningen Duegården på Frederiksberg får nu en ekstra chance for at vinde deres kamp om at få lov til at gå konkurs mod finansgiganten Nykredit.

Procesbevillingsnævnet har netop afgjort, at sagen om andelsforeningen AB Duegården er principiel og derved kan anlægges ved Højesteret.

På grund af en kæmpegæld har andelshaverne i foreningen kæmpet for at få lov til at gå konkurs, men det har Nykredit hidtil afvist. Duegården vandt i første omgang sagen i december ved Sø- og Handelsretten, tabte den efterfølgende ved Østre Landsret i starten af juli.

Dengang bebudede andelshaverne, at de vil slås helt til Højesteret, og den mulighed har de nu fået.

Afgørelsen fra Procesbevillingsnævnet kommer ikke bag på Nykredit, der regner med, at sagen nu vil blive anlagt ved Højesteret.

»Sagen er vigtig både for os som långiver og for alle parter på andelsboligmarkedet. Østre Landsret bekræftede i juli, at en andelsboligforening, der er i stand til at betale sine udgifter, ikke kan vælge at gå konkurs. Det er vi enige i og vil fremføre vores argumenter i Højesteret,« siger områdedirektør i Nykredit Sune Worm Mortensen.

»Vi synes ikke, at det er godt at møde kunder i retten. Vi har forståelse for, at beboerne i AB Duegården ikke står i en let situation, og derfor er vi fortsat først og fremmest fokuserede på at genoptage dialogen og søge en løsning, der er til gavn for alle parter,« siger Sune Worm Mortensen.