Ny sigtelse om kursmanipulation i Realkredit Danmark

Realkredit Danmark A/S og én af de i forvejen sigtede medarbejdere har modtaget yderligere en sigtelse fra Bagmandspolitiet i sagen om kursmanipulation med obligationer.

Bagmandspolitiet rejser en ny sigtelse i en sag om kursmanipulation med obligationer hos Realkredit Danmark. Fold sammen
Læs mere
Foto: Brian Bergmann
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

For blot to uger siden droppede Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) - i daglig tale Bagmandspolitiet - sigtelserne mod to ud af i alt seks medarbejdere i Danske Bank og datterselskabet Realkredit Danmark for at have medvirket til kunstigt at puste priserne på obligationer op i forbindelse med nogle handler i 2009.

Mandag udvider Bagmandspolitiet sigtelsen mod én af de tilbageværende fire sigterede og selskabet Realkredit Danmark.

»Det forhold, som Realkredit Danmark nu sigtes for, var allerede afdækket i den interne undersøgelse, som Danske Bank og Realkredit Danmark på eget initiativ har gennemført og orienteret myndighederne om og vedrører samme personkreds, som er omfattet af den tidligere sigtelse,« skriver Realkredit Danmark i en meddelelse til fondsbørsen.

Sigtelsen har følgende ordlyd:

”For overtrædelse af værdipapirhandelslovens § 36 stk. 1, ved som juridisk person at have ansvaret for at Realkredit Danmark A/S (Fondshandel) v/XX tirsdag d. 4. august 2009 i en telefonsamtale videregav intern viden fra Realkredit Danmark A/S til Danske Bank A/S ( Danske Markets) v/ YY, om at Realkredit Danmark A/S torsdag d. 6. august 2009 med notering på N asdaq OMX ville åbne for handel i ny serie 2% obligationer til Flexlån, selv om denne videregivelse af intern viden ikke var et normalt led i udøvelsen af XX’s funktion.«

De to først sigtede, som 4. juli blev renset for politiets mistanke, er to ledende medarbejdere i Danske Bank.

»Vi har droppet sagen mod dem. Vores konklusion er, at der ikke er noget at komme efter i forhold til dem,« sagder Henrik Helmer Steen, vicestatsadvokat hos Bagmandspolitiet, dengang.

Den første sigtelse mod de fire ansatte drejer sig om kursmanipulation under »særligt skærpende omstændigheder.«

Realkredit Danmark skriver i meddelelsen MANDAG, at man fortsat samarbejder fortsat fuldt ud med myndighederne om afdækningen af sagen.