Bagmandspolitiet dropper sigtelse mod Realkredit Danmark

Realkredit Danmark klarer frisag i en sag om videregivelse af insiderviden.

Foto: Christian Als.
Læs mere
Fold sammen

Det er Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK), i daglig tale Bagmandspolitiet, der har frafaldet sigtelse om uberettiget videregivelse af intern viden, oplyser Realkredit Danmark i en meddelelse til fondsbørsen.

Det drejer sig om en sigtelse fra 21. juli 2014. Og den vedrørte oprindeligt Realkredit Danmark og en medarbejder ansat i Realkredit Danmark.

»Vi tager SØIKs beslutning om at frafalde sigtelsen til efterretning. Dermed er alle sigtelser mod Realkredit Danmark, der blev rejst i henholdsvis februar og juli 2014, nu frafaldet,« siger Realkredit Danmarks administrerende direktør, Carsten Nøddebo Rasmussen, i en fondsbørsmeddelelse.

Hele sagen drejer sig om mulig kursmanipulation i 2009. Og den sigtelse, der nu er frafaldet, gik på, at den sigtede havde videregivet intern viden fra Realkredit Danmark til Danske Bank om, at Realkredit Danmark torsdag 6. august 2009 ville åbne for handel med en ny serie obligationer, »selvom denne videregivelse af intern viden ikke var et normalt led i udøvelsen af XX's funktion.«