Bagmandspolitiet dropper sag mod to Danske Bank-topfolk

Bagmandspolitiet frafalder sigtelsen om kursmanipulation mod to topfolk i Danske Bank. Tidligere på dagen rensede Danske Bank ifølge medie selv de to ansatte.

Foto: Thomas Lekfeldt
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

To ledende medarbejdere i Danske Bank kan nu ånde lettet op, efter at Bagmandspolitiet dropper en sag mod de to om kursmanipulation.

Bagmandspolitiet - Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet (SØIK) bekræfter over for Berlingske Business, at de to ledende medarbejdere fredag eftermiddag er blevet renset for mistanken om, at de kunne gøres ansvarlige i sagen.

»Vi har droppet sagen mod dem. Vores konklusion er, at der ikke er noget at komme efter i forhold til dem,« siger Henrik Helmer Steen, vicestatsadvokat hos Bagmandspolitiet.

Der er stadig fire sigtede i sagen fra Danske Bank og fra Realkredit Danmark. De fire medarbejdere er mistænkt for at have begået kursmanipulationen, og blev derfor sigtet sammen med de to ledere tilbage i februar.

»Sagen kører fortsat, og jeg kan ikke sige præcist, hvornår den bliver afsluttet. Det bliver formenligt først på efteråret,« siger Henrik Helmer Steen.

Sigtelsen mod de fire ansatte drejer sig om kursmanipulation under »særligt skærpende omstændigheder.«

Tidligere på dagen skrev Dagbladet Børsen, at banken selv har renset de to ledende medarbejdere for mistanke. De to chefers ansvar i sagen om kursmanipulation blev undersøgt af Bagmandspolitiet, fordi de har ledelsesansvar over for de fire ansatte i Danske Bank-koncernen, som i 2009 var involveret i den påståede kursmanipulation.

De fire medarbejdere er fortsat suspenderet, efter at de blev mistænkt og sigtet for at have samarbejdet om at hæve prissætningen på obligationer, så realkreditinstituttet i februar 2009 kunne gennemføre kundehandler til en oppustet kurs.