Ny politisk uro om dankortgebyr

Dankortgebyret skaber igen politisk debat. Gebyret på internethandel er for højt, mener De Radikale, der vil have erhvervsminister Bendt Bendtsen til at analysere området.

Foto: Bent K. Rasmussen
Danskerne køber omkring 10 procent af deres varer på internettet, og langt de fleste betaler med deres dankort, når de handler elektronisk. Men gebyret for at svinge dankortet i cyberspace er højere, end hvis man bruger det i en fysisk butik, skriver Børsen.

Det koster 1,45 kr. plus en promille af købsprisen at bruge dankortet på nettet, og De Radikales nyvalgte næstformand Morten Østergaard vil have det gebyr sænket og harmoniseret med prisen, der gælder for dankortkøb i butikkerne.

"Det er uholdbart på sigt, at vi har vidt forskellige dankortregler for internettet og betaling i butikker," siger Morten Østergaard, der vil have økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen (K) til at analysere økonomien bag dankortet, som pengeinstitutterne driver i fællesskab gennem PBS.

Dankortgebyret i butikkerne er bestemt gennem en politisk aftale, mens PBS selv fastsætter gebyret for brug af kortet på internettet. Politikerne forlanger, at nethandlen ikke giver overskud, og det er Konkurrencestyrelsens opgave at holde øje med priserne.

Kilde: Børsen