Ny Playstation skal banke Nintendo

Sony sender ny Playstation Portable med LCD-skærm på gaden til oktober.

Her er den så, Sonys nye våben mod konkurrenten Nintendo. PSP-3000 er med LCD-skærm. Foto: Toshifumi Kitamura, AFP/Scanpix Fold sammen
Læs mere
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

En ny udgave af Sonys bærbare Playstation Portable (PSP) skal fra midt i oktober ud i åben kamp med konkurrenten Nintendos DS.

Den japanske elektronikgigant Sony sender 16. oktober sin nye PSP-3000 på gaden i Japan. Den har indbygget mikrofon og LCD-skærm, så den er bedre at anvende udendørs. Samtidig reagerer den hurtigere på kommandoer end forgængeren, som Danmarks Radios generaldirektør Kenneth Plummer mere eller mindre ufrivilligt gav god reklame med på vejen, da han kort efter jobskiftet udtrykte sin begejstring for spillemaskinen.

Lettere at ringe

Samtidig bliver det lettere at anvende PSP-3000 til at ringe fra. Den nuværende PSP kan allerede bruge det dansk-svensk opfundne Internet-telefoniprogram, Skype.

Prisen bliver den samme som for den nuværende PSP-model, som Sony solgte 3,72 millioner eksemplarer af på verdensplan mellem april og juni, mens konkurrenten Nintendo solgte 6,94 millioner af sin DS. De seneste måneder har PSP dog indhentet DS, skriver nyhedsbureauet Reuters.