Sony lider under svigtende Playstation-salg

De store, nye konsolspil kan ikke redde Sonys omsætning. Playstation 3 sælger alt, alt for lidt - alene i år er salget 15 mia. kr. efter budgetterne.

Selv ikke storsælgende spil har kunnet redde den japanske elektronikgigant Sonys salg af spillekonsollen Playstation 3. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Selv ikke storsælgende spil har kunnet redde den japanske elektronikgigant Sonys salg af spillekonsollen Playstation 3, som til dato står og mangler omsætning for 15 mia. kr. i forhold til budgetterne.

Sony havde ellers regnet med, at lanceringen af spillet »Grand Theft Auto IV« ville skyde salgskurverne på Playstation 3 i vejret. »Grand Theft Auto IV« kom på hylderne til såvel Playstation 3 som Microsofts konkurrerende Xbox 360 i april i år og satte da også på et døgn ny verdensrekord.

Det trak bare ikke flere Playstation 3-kasser med hjem i husstandene. Ifølge magasinet Forbes vil det manglende salg få negativ indflydelse på Sony-koncernens lønsomhed.

Playstation 3-konsollen kom på markedet i slutningen af 2006, men først over et år senere - i januar 2008 - overgik salgstallene konkurrenten Microsoft Xbox 360s.