Sony lider under svigtende Playstation-salg

De store, nye konsolspil kan ikke redde Sonys omsætning. Playstation 3 sælger alt, alt for lidt - alene i år er salget 15 mia. kr. efter budgetterne.

Selv ikke storsælgende spil har kunnet redde den japanske elektronikgigant Sonys salg af spillekonsollen Playstation 3. Fold sammen
Læs mere
Foto: Nils Meilvang
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Selv ikke storsælgende spil har kunnet redde den japanske elektronikgigant Sonys salg af spillekonsollen Playstation 3, som til dato står og mangler omsætning for 15 mia. kr. i forhold til budgetterne.

Sony havde ellers regnet med, at lanceringen af spillet »Grand Theft Auto IV« ville skyde salgskurverne på Playstation 3 i vejret. »Grand Theft Auto IV« kom på hylderne til såvel Playstation 3 som Microsofts konkurrerende Xbox 360 i april i år og satte da også på et døgn ny verdensrekord.

Det trak bare ikke flere Playstation 3-kasser med hjem i husstandene. Ifølge magasinet Forbes vil det manglende salg få negativ indflydelse på Sony-koncernens lønsomhed.

Playstation 3-konsollen kom på markedet i slutningen af 2006, men først over et år senere - i januar 2008 - overgik salgstallene konkurrenten Microsoft Xbox 360s.