Ny millionpulje skal hjælpe områder med ondt i internettet

Regeringen åbner bredbåndspulje på 200 millioner kroner til bedre bredbånd i områder med dårlig dækning.

- Bredbåndspuljen er målrettet de områder, hvor markedet ikke kan klare det alene, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i en skriftlig kommentar. Fold sammen
Læs mere
Foto: Sophia Juliane Lydolph

København: Manglende internet eller dårlig dækning kan give anledning til stor frustration.

Derfor vil det sikkert vække glæde, at der nu bliver åbnet for den nye bredbåndspulje, hvor man kan få tilskud til bedre internet gennem bredbåndsforbindelsen.

- Jeg vil opfordre borgere og virksomheder, der har dårlig bredbåndsdækning til at udnytte muligheden for at søge tilskud fra puljen. Adgang til en god bredbåndsforbindelse er afgørende for, at danskerne kan bo og drive virksomhed over hele landet.

- Bredbåndspuljen er målrettet de områder, hvor markedet ikke kan klare det alene, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Christian Lilleholt (V) i en skriftlig kommentar.

Regeringen har afsat 200 millioner kroner. Men det er dog en forudsætning, at der for hver adresse, der søges om tilskud til, er en egenfinansiering på minimum 2000 kroner.

En analyse fra Dansk Energi foretaget af Netplan anslår, at der er behov for otte milliarder kroner, hvis hele landet skal have adgang til fiberbredbånd.

Bredbåndspuljen fungerer ved, at naboer, lokale sammenslutninger og kommuner kan ansøge om at få del i pengene.

- Jeg er glad for, at vi nu kan give en håndsrækning til de områder, hvor dækningen er meget dårlig.

- Jeg forventer, at mellem 4000 til 25.000 boliger, virksomheder eller sommerhuse kan få hjælp fra puljen, så det er bare med at komme i gang med at se på, hvordan man kan ansøge puljen, siger Lars Christian Lilleholt.

Frem til 2019 vil midlerne blive fordelt til områder i landet, hvor der er dårlig bredbånd, og hvor teleselskaberne ikke af sig selv tilbyder en løsning til borgere og virksomheder.

Puljen er målrettet områder, der ikke har adgang til maksimalt 10 Mbit/s download og 2 Mbit/s upload.

Der bliver åbnet for ansøgninger torsdag klokken 16 på Energistyrelsens hjemmeside, hvor det også er muligt at se, hvilke områder der kan søge støtte.