Nu kan du ringe billigere fra alle EU-lande

Fra 1. juli bliver det billigere for europæerne at ringe fra udlandet. EU tvinger igen prisen ned.

Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

EU banker nu prisen på opkald fra udlandet endnu et hak nedad.

Fra 1. juli bliver prisloftet for, hvor meget teleoperatører må tage for telefonopkald i udlandet, nemlig sænket.

I hele EU-området vil du fremover maksimalt komme til at betale 3 kroner og 26 øre i minuttet for at ringe fra din mobiltelefon i udlandet hjem til Danmark.

Samtidig vil det højst komme til at koste dig 1 krone og 2 ører i minuttet at modtage opkald. Det samme bliver prisen for at sende en sms.Og du behøver ikke være bange for, at du snydes for besparelserne, lyder det fra Frederik Geneser, der er fuldmægtig i IT- og Telestyrelsen.

- Det sker helt automatisk, siger han.

Han forklarer dog, at man ikke kan regne med, at prisen på at bruge internettet i udlandet og hente data ned på mobiltelefonen også falder.

Selvom EU også sænker loftet på såkaldt dataroaming, så gælder det nemlig kun for engrosprisen (den pris, som teleoperatørerne opkræver internt af hinanden, red.)

- Det betyder, at operatørerne nu får muligheden for at sætte prisen ned. Men det er svært at forestille sig, at det er noget, de vil gøre, siger han.

Som forbruger vil du dog stadigvæk være garderet mod at modtage en chokregning for for højt mobildataforbrug.Den nye prisnedsættelse er en del af den strategi, der skal hjælpe EU med at nå sit mål om, at europæerne i 2015 skal betale den samme pris for telefoni og mobildata i udlandet som i deres eget hjemland.

Den nuværende strategi udløber i 2012, men EU-Kommissionen vil i næste uge komme med sit bud på, hvordan man fremover kan sikre forbrugerne billigere priser.

Her kommer Danmark også til at spille en nøglerolle, da forhandlingerne kommer til at foregå under det danske EU-formandskab i starten af 2012.

/ritzau/