Novos amerikanske rival har fortsat tocifret vækst

Amerikanske Eli Lilly, der er en stor konkurrent til Novo Nordisk på insulinmarkedet, leverede atter tocifret vækst i salget af sit bedst sælgende insulin, Humalog, i tredje kvartal.

Foto: Jens Nørgaard Larsen

Omsætningen af Humalog steg med 15 pct. til 706,1 mio. dollar på verdensplan. Salget lå dermed et stykke over analytikerforventningerne om 691,8 mio. dollar ifølge Bloomberg News.

I USA steg salget af Humalog med 16 pct. til 415 mio. dollar. Fremgangen i USA kommer efter en nogenlunde tilsvarende stigning i salget på 17 pct. i andet kvartal, hvor det slog igennem, at Novos konkurrerende insulin, Novolog, har mistet tilskudsdækning hos Express Scripts, der rådgiver en række amerikanske sygekasser.

Væksten i USA har ifølge Eli Lilly været drevet af øget efterspørgsel.

Salget af Humalog uden for USA steg med 13 pct. til 291,1 mio. dollar. Ligesom i de foregående kvartaler var der tale om øgede volumener, mens priserne denne gang ikke nævnes som en faktor.

Salget af Eli Lillys humane insulin, Humulin, steg med 9 pct. til 335,9 mio. dollar. Analytikere havde ventet en omsætning på 321,4 mio. dollar. I USA steg salget af Humulin med 3 pct. til 165,8 mio. dollar, mens salget uden for USA steg med 17 pct. til 170,1 mio. dollar.