Novo har udsigt til millioner af nye patienter

Det estimerede antal mennesker med diabetes i verden er blevet opjusteret markant af International Diabetes Federation.

Et estimat fra IDF forventer, at langt over en halv mia. mennesker ventes at lide af diabetes i 2030. Tallene er alarmerende siger Lars Rebien, topchef i Novo Nordisk. Fold sammen
Læs mere
Foto: TIM SLOAN
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Dermed ser Novo Nordisk ikke ud til at løbe tør for nye kunder i den nærmeste fremtid.

Ifølge IDF er der i dag 366 mio. diabetikere i verden mod sidste års estimat på 285 mio. diabetikere og tallet ses vokse til 522 mio. mennesker i 2030 mod tidligere ventet 438 mio. diabetikere. Mange af disse er dog ikke diagnosticeret med sygdommen, og mange af disse bor i mellem- og lavindkomstlande.

- De nye tal fra IDF taler for sig selv. Estimaterne er alarmerende og kalder til handling - både når det kommer til prævention, opdagelse og bedre behandling af sygdommen. Hvis behandlet ordentligt kan mennesker med diabetes leve et normalt liv, men hovedparten af diabetikere får stadig ikke ordentlig behandling, skriver administrerende direktør i Novo Nordisk Lars Rebien Sørensen i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Det putter dem i risiko for at udvikle alvorlige komplikationer i forbindelse med sygdommen. I 2011 alene er 4,6 mio. mennesker døde af diabetes. Hvis der ikke gøres noget, vil det blive en tikkende bombe under sundhedssystemerne i alle dele af verden.