Nordea-selskab får mia. støtte til ny forretningsmodel

Med en ny forretningsmodel til 8 mia. kr. vil Nordeas pensionsselskab, Nordea Liv og Pension, ændre hele det danske pensionsmarked og presse konkurrenterne.

RB PLUS Otte selskaber trækker skattelæsset- - ARKIVFOTO 2014 af Nordea- - Se RB 17/12 2015 16.00. Otte selskaber trækker skattelæsset. Indbetalingen af selskabsskat er steget fra 54 til 56 milliarder. Med Novo Nordisk i front står otte store selskaber alene for en tredjedel af indbetalingen. (Foto: Thomas Lekfeldt/Scanpix 2015) Fold sammen
Læs mere
Foto: Thomas Lekfeldt

Nordea har planer om at kopiere konkurrenten PFA's opskrift på succes, der i de senere år har formået at kapre lukrative virksomhedskunder med en såkaldt kundekapital, der har sikret pensionsselskabet en betydelig konkurrencefordel i from af højere afkast end konkurrenterne.

Det skriver Jyllands Posten-Erhverv.

»Vi har i bestyrelsen talt om at oprette en kundekapitalkonto, hvor afkastet bliver delt ud til Nordea Liv og Pensions kunder og til almennyttige formål. Det vil uden tvivl styrke selskabet«, siger Peter Gæmelke, formand for Foreningen NLP, til Jyllands Posten Erhverv.

Når Nordea gennemfører modellen med kundekapital vil der for første gang være udsigt til at bruge den milliardformue, som blev frigivet, da Nordea i 1999 og 2000 overtog Tryg.

Ifølge kilder i pensionsbranchen kan Nordea Liv og Pensions afkast blive forøget med 0,2 pct. om året, hvilket kan give Nordea-selskabet markante konkurrencefordele. Til sammenligning har PFA's kundekapital de seneste tre år genereret et afkast på 0,5 pct. point om året.