AP og SEB Pensions kunder får mindst i pension

En sammenligning og undersøgelse af afkastet i pensionsselskabernes markedsrenteprodukt viser, at pensionskunders opsparing hos AP og SEB pension er mindsket i løbet af de første ni måneder af 2015.

Foto: Torben Christensen. AP og SEB Pensions kunder får mindst i pension.
Læs mere
Fold sammen

Kigger man på de sidste tre år, så er selskaberne også blandt de dårligste til at skabe afkast. På trods af dette ønsker AP's pensionsboss ikke at ændre på strategien og begynde at købe dyre danske aktier.

Det skriver Dagbladet Børsen.

- Når bølgerne går højt, er det ret vigtigt, at man er med på de rigtige bølger. Hvis man som pensionskasse har overvægtet en aktivklasse, der bliver hårdt ramt, gør det ekstra ondt. Det er det, der kommer til udtryk i tredje kvartal, siger Nikolaj Holdt-Mikkelsen, chefanalytiker i analysehuset Morningstar, som har udarbejdet undersøgelsen.

Undersøgelsen viste, at havde man som pensionskunde en opsparing på 1 mio. kr., 20 år til pension samt middelrisiko, så havde man fået et afkast på mere end 320.000 kr. de seneste tre år i de bedste tilfælde såsom PFA, Nordea Liv & Pension og Industriens Pension.

De tilsvarende kunder hos SEB eller AP pension havde i samme periode fået næsten 100.000 kr. mindre. De dårlige afkast skyldes blandt andet, at de globale aktier faldt 9 pct. i tredje kvartal. I samme periode er de danske aktier kun faldet 3 pct.

TV: Danmark er verdensmester i pension