NKT: Kina central for væksten

Store dele af NKT’s innovationsarbejde skal flyttes ud lokalt. Også til Kina, selv om der er problemer med at håndhæve intellektuelle rettigheder.

Thomas Hofman-Bang, koncernchef NKT. Fold sammen
Læs mere
Foto: Mads Nissen
Lyt til artiklen

Vil du lytte videre?

Få et Digital Plus-abonnement og lyt videre med det samme.

Skift abonnement

Med Digital Plus kan du lytte til artikler. Du får adgang med det samme.

Kina vil komme til at spille en stadig større rolle i NKT’s vækstplaner. Landet skal ikke bare være fabrik for producenten af kabler, fleksible rør til olieindustrien og rengøringsmaskiner, men skal i stigende grad udvikles som selvstændigt marked.

Kina er allerede nu NKT’s tredjestørste marked efter Tyskland og USA, og det skal være endnu større. Væksten skal drives af den nyanskaffede højspændingskabelfabrik i Xinhua, der skal skabe en kinesisk position inden for højspændingskabler.

Se TV-inslaget her

Andre NKT Cables-satsninger er tråde og køreledninger til kinesiske højhastighedstog, der er et stort investeringsområde, og hvor NKT allerede har en markedsledende position i Kina.

Tilsvarende er Nilfisk Advance en af de førende producenter i Kina af professionelle rengøringsmaskiner, og den position skal fastholdes gennem et højt innovationstempo.

Det gør det nødvendigt at flytte en større del af innovationsarbejdet til Kina fortæller NKTs koncernchef Thomas Hofman-Bang.

"Udflytningen af innovation til Kina er nødvendig, selv om det uvægerligt giver problemer med at håndhæve rettighederne til de intellektuelle ressourcer. Nærheden til produktionsfaciliteterne skal nemlig understøtte en acceleration af udviklingstempo og tiden frem til kommercialisering af nye produkter," siger Thomas Hofman-Bang.