Nilfisk: Stærk vækst i EMEA gav stigende omsætning i tredje kvartal

Rengøringsmaskineproducenten Nilfisk, der er en del af industrikonglomeratet NKT, havde i tredje kvartal 2017 en stærk vækst i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA), og det førte til en stigende omsætning på linje med selskabets forventninger.

Foto: MORTEN JUHL. Arkivfoto: Rengøringsmaskineproducenten Nilfisk, der er en del af industrikonglomeratet NKT, havde i tredje kvartal 2017 en stærk vækst i Europa, Mellemøsten og Afrika (EMEA), og det førte til en stigende omsætning på linje med selskabets forventninger.
Læs mere
Fold sammen

Det fremgår af foreløbige regnskabstal for perioden forud for opsplitningen af selskabet, der ventes at ske i denne uge.

»Den stigende omsætning var drevet af stærk organisk vækst i EMEA på 10,6 pct. - især i private label-segmentet. Eksklusive private label-omsætning var den organiske vækst i EMEA 3,3 pct.«

»Den organiske vækst i APAC var svagt negativ, og i Americas var den flad. Det skal sammenlignes med organisk vækst på 11 pct. i samme periode sidste år.«

»I Specialty-segmenterne rapporterede Specialty Professional svagt positiv vækst, mens Specialty Consumer rapporterede negativ organisk vækst på 13,9 pct.,« skriver NKT i selskabsmeddelelsen.

Nilfisk havde i tredje kvartal en omsætning på cirka 253 mio. euro og en organisk vækst på 3,4 pct., hvilket er på linje med selskabets forventninger.

Rengøringsmaskineproducenten fastholder da også sine finansielle forventninger til hele 2017 om en organisk vækst på 2-4 pct. og en EBITDA-margin før særlige poster på 11-11,5 pct.

NKT afholder ekstraordinær generalforsamling tirsdag, hvor der skal stemmes om en fraspaltning af Nilfisk, som forventes at blive godkendt.

Første handelsdag for Nilfisk som selvstændigt selskab ventes derefter at blive torsdag 12. oktober, såfremt fraspaltningen godkendes.

NKT-aktien falder tirsdag formiddag med 0,3 pct. til 553,50 kr.

/ritzau/FINANS